19.4.2011

Minttusuklaajuustokakku

Tehtiin pari viikkoo sitten ihan älyttömän hyvää juustokakkua, ja sillon mun pitikin jakaa se ohje tänne, että muutkin pääsee maistaan sitä taivaallista herkkua. Jotenkin se vaan kuitenkin sitten unohtu, mut parempi myöhään, kuin ei milloinkaan:p

Pohjaan:
50 g margariinia
10 kpl Digestivekeksejä

Täytteeseen:
2,5 dl vispikermaa
200 g  maustamatonta tuorejuustoa
200 g Maraboun minttukrokanttisuklaata
4 kpl liivatelehteä

Lisäksi tarvitset halkaisijaltaan 24 cm vuoan
Murskaa digestivekeksit ja sekoita sulatettu margariini murskan joukkoon. Levitä ja taputtele seos vuoan pohjalle tasaisesti. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa vispikerma ja sen jälkeen sekoita notkistettu tuorejuusto sen joukkoon. Sulata suklaa ja lisää sekin seokseen. Laita liivatelehdet kattilaan liukenemaan kiehuvaan vesitilkkaan. Kun ne ovat luenneet, kaada neste kattilasta seokseen ja sekoita. Lopuksi kaada seos vuokaan, ja laita jää kaappiin jähmettymään ainakin neljäksi tunniksi. Halutessasi ripottele vähän kaakaojauhetta päälle.
Ja eikun nauttimaan:p alko ihan vähän vaan tekeen tota mieli...

4 kommenttia :

  1. Ei tämmösiä ohjeita kun meitsi on herkkulakossa !! >:@

    Apua mutta toi kuulostaa ihanalta. <3 Onks mitään hyviä vinkkejä miten toi tuorejuusto kannattaa notkistaa ja suklaa sulattaa? Vesihauteessa vai? Ja millaista määrää tarkottaa toi kiehuva vesitilkka, minne liivatteet laitetaan liukenemaan?

    Terveisin maailman onnettomin kokki joka haluais kokeilla tätä :D

    VastaaPoista
  2. OPRI: Haha niin sanoinko jo et tää on ihan älyttömän hyvää;D? Tuorejuusto notkistetaan ihan sekoittamalla esim jollain kaapimella tai vastaavalla:p ja kiehuva vesitilkka on mulla ainakin yleensä ollu semmonen et kattilan pohja suunnilleen peittyy, mut ei se oo niin justiinsa:)

    VastaaPoista
  3. Oi vitsi! Näyttää just sellaselta, et voisin maistaa! Ku vaikka en yleensä tykkää juustokakuista, nii tällaset makeet kyl maistuu. XD

    VastaaPoista
  4. Johanna: Tää on kyllä maistamisen arvosta:p

    VastaaPoista

kiitos kommentistasi :-)